【無病呻吟分享】體會信仰

讀書求學對我來說,目的只有一個,就是尋求學問,增進知識。無論哪一個專科,花時間學習就是為了掌握那一專科的知識。若果花了時間後,結果仍然不知學了甚麼,或是學了又不記得,這代表有兩個可能,第一是教學失敗;第二個是學習失敗。當然,若不用花功夫就可以得到的,我常說這只是常識,並不是知識。

訂閱即可取得存取權限

立即訂閱,即可閱讀更多內容。

2 comments

  1. 真係正所謂”may the force be with you” 同埋 “i am your father” 喎🤣🤣

    P.S. 坦白說,我就真係唔知Kylo Ren想點,成套戲睇佢時總係心裡冒煙「點啫?想點啫?」😂

    1. 係喎,好似係!不過可能我瞓咗,無體會喇!😴😴
      啊!咁我又明喎,Ren的目的只係搵戲嚟做,要收工呀!🤣

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.